FIRAVERD

Fira verd es promociona al Tuobkal, cim de l’Atlas.

Fira verd es promociona al Tuobkal, cim de l’Atlas, un lloc de la naturalesa digne d’admiració.

FIRA VERD 2012

Enguany Carme arriba a la 15a edició de Fira Verd, que seguint la tendència dels darrers anys segueix ampliant l’espai firal pels carrers del nucli antic del poble amb la 5a Mostra d’Herbes Aromàtiques i Medicinals i la 5a Mostra d’Artesania. Enguany, a diferència de l’any anterior tornarà a obrir-se fins a la plaça de l’església.

De nou esperem que el poble s’ompli de visitants que ressegueixin els diferents estands de jardineria i comprin aquelles plantes que alegrin la seva balconada o el seu jardí i puguin passejar per l’interior del poble, on es concentraren els artesans. És un dia especial en el que la gent de Carme, particulars i comerciants comparteixen aquesta diada amb els visitants.

 

Al llarg del matí és previst que la quitxalla pugui participar i conèixer com es cataloguen i s’anellen ocells per part de membres de la Societat Catalana d’Anellament Científic. També serà el tercer any que l’Associació de Voluntaris de Medi Ambient de Sant Boi de Llobregat facin captures d’organismes aquàtics a la riera de Carme, mitjançant les quals es podrà seguir estudiant la qualitat de l’aigua de la riera.

Al punt de migdia i amb la presència de la subdirectora general d’administracions locals de la Generalitat de Catalunya, es tallarà la cinta com a acte simbòlic d’inauguració de Fira Verd, seguidament es farà un recorregut per tot el recinte.

Des de l’Ajuntament de Carme s’espera que com cada any la gent del poble col·labori una vegada més ajudant i participant de la festa.

FIRA VERD 2011

El passat cap de setmana s’inaugurà la catorzena edició de Fira Verd, a Carme, que seguint la tendència dels quatre anys anteriors va ampliar el recinte firal pels carrers del nucli antic del poble amb la 4a Mostra d’Herbes Aromàtiques i Medicinals i la 4a Mostra d’Artesania.

De nou el poble es va omplir de visitants que pogueren resseguir els diferents estands de jardineria i comprar aquelles plantes i estris per alegrar la seva balconada o el seu jardí. La passejada per l’interior del poble, on es concentraren els artesans, va tornar a fer que la gent de Carme, particulars i comerciants compartissin aquesta diada amb els visitants.

Entre els actes que es realitzaren al llarg del matí cal destacar l’exhibició de falconeria, la captura i anellament d’ocells -molt valorat per la mainada- l’anàlisi d’aigua pertrobar macroinvertebrats, ambdós als volts de la riera de Carme, iels artesans, que un cop més ens varen sorprendre mostrant-nos la confecció d’un cistell, d’unes espelmes o tot el procés a seguir per obtenir una filatura iniciant el procés amb el cuc de seda, entre d’altres.

Al punt de migdia i amb la presència del Sr. Domènec Cucurull, gerent dels Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, es va tallar la cinta, com a acte simbòlic d’inauguració de Fira Verd, la qual ja des de primera hora del matí ja estava en funcionament. Es feu un recorregut per tot el recinte, visualitzant primer l’estat actual de la riera de Carme iel pas de vianants que comunica el poble amb la zona esportiva; ambdues actuacions han comptat amb finançament de la Diputació.

Des de l’Ajuntament de Carme es valora molt positivament el transcurs de la jornada, ja que la gent de casa va col·laborar una vegada més participant de la festa. Cal agrair doncs aquesta participació de la gent del poble i la vinguda de totes aquelles persones de fora del poble, a les quals ja les emplacem per la propera edició de Fira Verd.

Programa d’actes de Fira Verd:

INFORME RIERA DE CARME 2009-2011